Saturday, June 27, 2009

Tro, Hopp & Kärlek

Funderar jag en hel del på just nu, varför kanske ni undrar. Jo Svenska kyrkans unga i Linköpings stora tältläger på Grönebo närmar sig med stormsteg, och jag har fått den fina äran att vara kaplan för detta supertrevliga arrangemang. Därav grubblerier kring dessa viktiga ord...Vad står de för egentligen? Tro, hopp och kärlek - ord som vi gärna slänger oss med i kyrkan, ord som så lätt tappar innebörd men som är de vackraste och viktigaste vi har. Vad tänker ni bloggläsare om dessa ord: vad betyder de för er?

Men förutom det så är livet härligt - semestern är i full gång och imorgon så ska jag och maken gå sörmlandsleden ett par mil. Ska bli skönt att komma ut i naturen och njuta av sommaren. Vad gäller min viktminskning så har jag nu tappat 11 kg, 5 kvar - vi får se om jag ror det i hamn men känner redan nu att jag ändå lyckats! Så om 3 veckor så tänker jag ta mig en gränna knäckesmörgås med ost på, för det är faktiskt det som jag är mest sugen på - konstigt eller hur.

Allt gott

5 comments:

Rebecka said...

Okej...tro, hopp och kärlek...Jag tror så här: tro och hopp hör på något sätt ihop, har man det klarar man av oerhört mycket i livet! Om jag tar mig själv som ex...hade jag aldrig haft tro och hopp om att klara av en hjärnoperation, hade jag inte gjort det:Jag tror att de två orden hör samman lite med mod också...har man tro och hopp blir man modig! Och utan kärlek från de nära och kära känner man sig helt ensam och utlämnad. Kärlek tror jag också hör ihop lite med livslust. Känner man sig inte älskad av någon tappar man livslusten. Så tänker jag iaf ;)
Kram Rebecka

Liza said...

Ja precis rebecka! Jag tror det ligger mycket i det du skriver. Tro eller att att kunna lita på sig själva, på andra och på Gud, att man inte är ensam. Hopp att det trots allt kommer bli bra - att det goda till slut kommer segra, både i mitt liv och i världen. Och kärleken, ja vad vore vi utan kärlek - en ekande symbal, ingenting, som paulus skriver i bibeln.

Allt gott

Rebecka said...

Så sant Liza! Vad vore jag utan kärlek?! Även om jag inte får kärlek via en partner finns den där iaf! Överallt finns det människor,eller Gud, som visar att de älskar mig, det behöver inte alltid vara från en "livskamrat", eller man/hustru. Många gånger känner man sig ensam och inte älskad, men den finns där bakom och gömmer sig...någon gång kanske jag lär mig att älska mig själv också! Det är iaf mitt mål! Och imorgon ska jag vara tärna på bästa vännens bröllop :) DET är kärlek! :)

Val 2009-20-09 said...

Vi har sett att du skriver om samhälls- och livsåskådningsfrågor.
Den 20 september är det kyrkoval i Svenska kyrkan.
5, 6 miljoner medlemmar är röstberättigade.
Får vi förse dig med aktuell information om kyrkovalet och om Svenska kyrkan?
Hör då av dig till kyrkoval@svenskakyrkan.se. Skriv Bloggare i ämnesfältet. Hälsningar från Svenska kyrkans valkansli i Uppsala.

Liza said...

Hej val 2009 (hehe)

Tack för din höga service nivå - kommer självklart att rösta i kyrkovalet den 20 september! Blir tredje gången nu!

Och alla ni andra: RÖSTA, RÖSTA, RÖSTA!!!!