Thursday, October 25, 2007

Livet som ungdomspräst

Livet som ungdomspräst är verkligen intressant, superjobbigt, spännande och utmanade på samma gång *pust*

I helgen var i iväg med våra 24 konfirmander och 6 ungdomsledare till Gransnäs ungdomsgård på läger. "Fullt ös medvetslös" - är verkligen ingen överdrift... Blev på många sätt ett jättebra läger och ungdomarna verkade väldigt nöjda och glada.

I veckan har det varit några dagar att pusta - men nu är det bara att försöka ladda om. På söndag drar jag och herden till Prag 6 dagar med våra unga ledare på ledarskapsutbildning. Mycket att tänka på när man ska åka utomlands med 12 tonåringar. Känns både lite läskigt men också spännande - måste bara försöka kurera mig från min förkylning som jag typiskt nog dragit på mig *suck*

Nu kanske ni undrar varför jag skriver om "allt" jag gjort på senaste tiden - och nej det är inte för att visa upp mig på styva linan, utan därför att det börjar bli tydligt för mig varför så många anställda i vår kyrka drar sig för att arbeta med ungdomar. DET TAR TID - det är mycket läger, kvällar och helger. Tjat och gnat om regler och gränser... Men på nå´t mystiskt sätt så är det värt allt??? Vet inte varför? Kanske beror det på att jag själv växte upp i en församling med engagerade vuxna och ärligt så vet jag inte hur mina tonår varit om jag inte haft min församling som "andra hem", och utan de relationerna så vet jag inte heller om jag haft en växtplats för min egen tro. Kanske är det en drivkraft att ge något tillbaka???

Nåja, nu är det bara att packa och be för Pragresan.

Pax

2 comments:

Emelie said...

Intressanta tankar!!
Roligt att läsa någon "hemifrån" som bloggar. (Jag är från Lkpgs stift) Kommer att fortsätta läsa din blogg!

Liza said...

Tack, vad roligt.
Försöker skriva så ofta jag hinner men emellanåt kan gå ett tag.

Ser att du gör volontärår i Göteborg.
Roligt?