Monday, May 11, 2009

Nutid o framtid


Våren går alltid så fort. Det var inte länge sedan jag tittade igenom hela vårens schema och stilla undrade hur allt skulle hinnas med: påsk och skolvandringar, vardagsgudstjänster, läger, valborg och konfirmationer. Men nu är jag där, allt är avklarat för den här våren. Och mycket av ovanstående var fyllda av församlingsbor, glädje och Ande! Så det är med mycket tacksamhet som jag ser tillbaka på den här våren.

Sen kan jag ju alltid vända blicken mot framtiden och det är mycket spännande som ligger i sina lindor framöver, både på jobbet och privat. Mycket ser jag fram emot höstens konfirmandarbete, ska bli oerhört roligt att få prova på att arbeta med rollspel som metod. Vilken tur att det finns trevliga och duktiga människor som ställer upp och hjälper till ideellt - TACK J & C. Vi får se hur det går, men efter några år som församlingspräst så tror jag ändå att det är viktigast att våga prova grejer - sen om det funkar eller inte - det är mindre viktigt.

I min personliga framtid hoppas jag också att jag kommer vara i bättre form framåt hösten - har valt att helt satsa på min egen hälsa närmaste 6 månaderna. Det är med fasa jag inser hur jag prioriterat bort mig själv de här första 3 1/2 åren som präst. Så nu är det strikt diet och träning som gäller en kortare period sedan är det dags att ta tag i nya matvanor. Känner mig laddad - jag förtjänar en bättre hälsa!!!

Nu ska jag ut i våren och ta mig en lång promenad. Livet kunde verkligen vara sämre.

1 comment:

ninni said...

Håller med - livet kunde vara sämre!